Hvordan du vælger den rigtige hårvoks

 

Hårvoks - det rigtige valg af stylingprodukter


Der findes et kæmpe udvalg af hårvoks på markedet i dag, så det er ikke så sært, at det kan være svært at finde ud af hvilken hårvoks, der passer til ens eget hår. Der er hårvoks til kort og langt hår, hårvoks med eller uden duft, blød og hård hårvoks, mat eller glansgivende hårvoks, hårvoks i krukke, tube og spray. For at vælge den helt rigtige hårvoks, er man nødt til at vide lidt om de forskellige typer. Bare fordi ens bedste veninde bruger en bestemt hårvoks, er denne hårvoks ikke nødvendigvis den rette til dit hår. 

Du skal vælge din hårvoks ud fra hvilken type hår du har, længden på dit hår, hvilke egenskaber du ønsker, den skal have samt hvilke effekter, du ønsker at tilføre dit hår.

 

Guide til hvilken hårvoks du skal vælge

Kort hår:

Som korthåret er der mange valgmuligheder når det kommer til styling, produktvalg og ønsket look. Kort hår har ofte brug for en hårvoks, som giver håret et stærkt hold. Vælg derfor en hård og mat hårvoks med et ekstremt hold til de vilde frisurer. Ønsker du en mindre iøjnefaldende frisure, kan du vælge en blød og glansfuld hårvoks.

Ønsker du et stift og kraftigt hold, samtidig med glans, kan du bruge en glansgivende hårspray. Når du har kort hår, behøver du ikke tænke på hvilken hårspray du vælger. Har du langt hår skal du tænke over, at det skal være en hårspray, som ikke tynger håret.

 

Langt hår:

De fleste med længere hår ønsker ofte en flot og voluminøs hårpragt. Det er her vigtigt, at du vælger en hårvoks og andre hårprodukter, som ikke tynger håret. Vi anbefaler derfor et stylingprodukt, som er på spray. Med en spray får du en bedre fordeling af stylingproduktet og samtidig får håret en lækker struktur.

Hvis du vælger en hårvoks i krukke eller tube kan det være svært at fordele den jævnt i håret og ofte vil den tynge håret voldsomt.

 

Fint hår:

Har du fint hår og ønsker mere volumen vil det være en god idé at vælge en mat hårvoks. Brug hårvoksen ved hårrødderne og løft hårrødderne. Vi anbefaler en mat hårvoks, idet en glansgivende hårvoks kan få din hovedbund til at se fedtet ud. Undgå helst bløde og fedtede hårvoks produkter, da disse blot vil få fint hår til at falde sammen.

 

Kraftigt hår:

Det kraftige hår har ofte en tendens til at se tørt og brugt ud. Brug derfor en lækker glansgivende hårvoks. Lidt kunstig glans i håret kan gøre underværker. Hos Gstyle.dk anbefaler vi dig at bruge en fibervoks i dette tilfælde.

 

Ovenstående guide er forholdsvis kort og forenklet, så husk at der findes mange forskellige hårvoks produkter, og de har alle hver deres specielle egenskab. Se vores store og brede udvalg af gode billige stylingprodukter.

 

Klik her for at komme tilbage til "Gode råd og facts om styling, mærker og produkter"